Ladislau Bölöni, Daniel Niculae, Florin Bratu si Claudiu Keseru sunt cei patru romani care pornesc la drum in acest week-end in editia 2006-2007 a campionatului francez. Ligue 1 este primul mare campionat plecat la drum in no

Ladislau Bölöni, Daniel Niculae, Florin Bratu si Claudiu Keseru sunt cei patru romani care pornesc la drum in acest week-end in editia 2006-2007 a campionatului francez.

Ligue 1 este primul mare campionat plecat la drum in noul sezon. Campioana Lyon a deschis balul aseara, la Nantes, iar astazi si maine sunt programate celelalte noua partide. Echipele din prima liga franceza asteapta un singur lucru de la editia 2006-2007: finalul domniei lionezilor, campionii incontestabili din ultimii cinci ani. Totusi, e interesant ca baietii lui Gerard Houllier sunt considerati din nou favoriti, de aceasta data chiar de adversarii lor. Intr-un sondaj efectuat de cotidianul La€™Equipe, 19
dintre cei 20 de antrenori din Ligue 1 considera ca titlul va merge tot la Lyon.
ROMANI. Patru conationali se vor bate in noul sezon pe taram francez. Dupa trei ani la Rennes, Ladislau Bölöni are acum misiunea dificila de a o reinvia pe AS Monaco. Finalisti ai Ligii Campionilor in 2004, monegascii au terminat editia trecuta de campionat pe un rusinos loc 10. In schimb, Daniel Niculae, aflat la primul sezon in Franta, vrea sa devina in scurt timp unul dintre oamenii de baza ai lui Auxerre. Claudiu Keseru continua si in acest an cu FC Nantes, in timp ce Florin Bratu, revenit in Hexagon dupa episodul Dinamo, va imbraca tricoul nou promovatei Valenciennes.
DUEL. De altfel, Daniel Niculae si Bratu vor avea ocazia sa lupte unul impotriva celuilalt chiar din prima etapa, pentru ca astazi este programata intalnirea Auxerre - Valenciennes.

SPRE RECORD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.