Tanarul acuzat de terorism, Florian Lesch, a ramas in arest dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, miercuri, recursul acestuia impotriva hotararii de mentinere a arestarii lui, au anuntat surse judiciare. Lesch a fost re
Tanarul acuzat de terorism, Florian Lesch, a ramas in arest dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins, miercuri, recursul acestuia impotriva hotararii de mentinere a arestarii lui, au anuntat surse judiciare. Lesch a fost retinut pe 26 iunie de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Timisoara si de catre ofiterii Serviciului Roman de Informatii, la iesirea din Buzias. In masina acestui au fost descoperite doua butelii care urmau sa fie conectate la dispozitivul explozibil realizat artizanal, iar declansarea acestuia s-ar fi produs prin actionarea unui telefon mobil intr-un loc aglomerat din municipiul de pe Bega. Seful DIICOT de pe langa Curtea de Apel Timisoara, procuror Mircea Andres a precizat ca serviciile speciale detin probe si inregistrari care confirma ca Florian Lesch promova idei si conceptii care sustineau cauze si activitati teroriste. SRI a interceptat mai multe casete filmate care urmau sa ajunga la diverse posturi de televiziune din tara si strainatate, intre care CNN si Al Jazeera.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.