La fel ca mai toate companiile auto americane, Ford a anuntat miercuri pierderi masive in al doilea trimestru al anului 2006. Compania a inregistrat un profit de doua ori mai mic decat cel prognozat, mai ales din cauza costurilor mari cu pensiile si
La fel ca mai toate companiile auto americane, Ford a anuntat miercuri pierderi masive in al doilea trimestru al anului 2006. Compania a inregistrat un profit de doua ori mai mic decat cel prognozat, mai ales din cauza costurilor mari cu pensiile si pierderile de la divizia de automobile de lux.
Pierderile trimestriale anuntate de Ford au fost de 254 milioane de dolari, care se reflecta si intr-o scadere cu 14 centi a pretului unei actiuni.
Toyota Motor Corp. a anuntat marti ca a inlocuit Ford pe pozitia a doua a celor mai mari producatori mondiali de automobile.
Pentru a recupera o parte dintre aceste pierderi, Ford planuieste restructurari masive, mai ales in ceea ce priveste divizia de automobile de lux. In acest sens, Ford a angajat un expert in aliante si achizitii, in persoana lui Kenneth Leet de la compania de consultanta Goldman Sachs. Leet va trebui sa propuna cateva strategii de reconstructie a diviziei de lux Premier Automotive Group, care include Volvo, Jaguar, Aston Martin si Land Rover. Ford a lansat deja un plan masiv de restructurare acum sase luni, intentionand sa inchida 14 fabrici si sa elimine 30.000 de locuri de munca in America de Nord.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.