Saptamana aceasta, Consiliul de studiere a arhivelor STASI a facut publice 16 nume de fosti colaboratori ai serviciilor germane care au activat in Bundestag, in perioada 1969 si 1972. Cinci dintre cei acuzati de colaborare cu STASI sunt inca in viata
Saptamana aceasta, Consiliul de studiere a arhivelor STASI a facut publice 16 nume de fosti colaboratori ai serviciilor germane care au activat in Bundestag, in perioada 1969 si 1972. Cinci dintre cei acuzati de colaborare cu STASI sunt inca in viata. Potrivit directorului CNSAS de la Berlin, Marianne Birthler, cei 16 ar fi colaborat constient si cu voia lor pentru serviciile secrete din RDG. Cei cinci ex-parlamentari provin din partide politice diferite, atat din randurile crestin-democratilor, cat si din cele ale social-democratilor. Cei 16 fosti deputati au influentat activitatea legislativa din cadrul Bundestagului, se arata in raportul lui Birthler. Un alt exemplu este chiar influentarea votului de incredere la care a fost supus Willy Brandt, in 1972.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.