Boala Cardiaca Ischemica (BCI) sau boala coronariana este cea mai frecventa suferinta a inimii. Ea este o problema majora de sanatate in intreaga lume si determina o treime din decesele inregistrate pe glob. BCI se manifesta prin angina pectorala si
Boala Cardiaca Ischemica (BCI) sau boala coronariana este cea mai frecventa suferinta a inimii. Ea este o problema majora de sanatate in intreaga lume si determina o treime din decesele inregistrate pe glob. BCI se manifesta prin angina pectorala si poate duce la infarct.

Angina si infarctul, consecintele ischemiei
Angina pectorala este o durere in piept cu origine cardiaca. In functie de conditiile in care se declanseaza, s-au clasificat trei tipuri de angor, gravitatea crescand pe masura ce suferinta apare la un efort mai mic. In angina stabila, durerea in piept apare in timpul desfasurarii activitatilor fizice sau la stres emotional si este dependenta de efort. In angina instabila, durerea apare la efort redus sau in repaus. Angina atipica presupune o durere in piept care apare in repaus.
O alta expresie a BCI este infarctul miocardic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.