Intr-o miscare-surpriza, Banca Angliei a anuntat majorarea ratei dobanzii de referinta pana la nivelul de 4,75%, anunta BBC. Este pentru prima data cand dobanda este majorata in Marea Britanie in ultimii doi ani. Decizia Bancii Angliei are rolul de a
Intr-o miscare-surpriza, Banca Angliei a anuntat majorarea ratei dobanzii de referinta pana la nivelul de 4,75%, anunta BBC. Este pentru prima data cand dobanda este majorata in Marea Britanie in ultimii doi ani. Decizia Bancii Angliei are rolul de a controla inflatia. Desi inflatia a crescut cu 2,5% in Marea Britanie, cu jumatate de procent mai mult decat era prognozat, analistii si investitorii nu se asteptau la o astfel de interventie din partea Bancii Angliei. Printre primele consecinte la Bursa din Londra se numara o scadere a valorii actiunilor cu aproximativ 1%, precum si o crestere a valorii lirei sterline in raport cu dolarul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.