De cealalta parte vor fi consumatorii dependenti de centralele pe gaze naturale sau pacura, unde costurile sunt mult mai mari. In plus, masura luata de Executiv se dovedeste benefica pentru primariile bogate, care au bugete consistente in veder
De cealalta parte vor fi consumatorii dependenti de centralele pe gaze naturale sau pacura, unde costurile sunt mult mai mari. In plus, masura luata de Executiv se dovedeste benefica pentru primariile bogate, care au bugete consistente in vederea asigurarii subventiei, si defavorizeaza primariile mai sarace. "Pentru primariile mai putin bogate va fi greu. De exemplu, noi vom renunta la anumite proiecte de investitii pentru a asigura cota parte din consumul populatiei", ne-a declarat primarul orasului Bucecea, judetul Botosani, Adrian tampau.

Agentul termic se va scumpi odata cu pacura
Imposibilitatea primariilor de a-si onora chiar si in prezent obligatiile se resimte si in localitatea Brad, unde furnizorul de agent termic - Acvalor Brad - are de recuperat circa 23 miliarde de lei vechi. si asta in conditiile in care tot bugetul primariei este de circa 30 miliarde de lei. Inginerul-sef Sorin Leucean, din cadrul Centralei Acvalor, spune ca pretul local de referinta al Gcal va ajunge la o valoare de circa 130-140 RON, fata de 107,5 RON, pretul national. "In conditiile in care noi folosim pacura, iar pretul pe plan international al acestui combustibil este in crestere, estimam ca factura la intretinere va creste cu 20-30% fata de cea de anul trecut, care s-a cifrat la circa 170-200 RON, pentru un apartament cu doua camere", ne-a declarat Leucean.

Centralele pe carbune sunt cele mai ravnite


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.