O noua cercetare a Centrului pentru Stiinta si Mediu din India a concluzionat ca nivelul de pesticide introdus in bauturile carbogazoase de tipul Coca-Cola si Pepsi de pe piata locala este cu mult mai mare in prezent decat in urma cu 3 ani. Conform c
O noua cercetare a Centrului pentru Stiinta si Mediu din India a concluzionat ca nivelul de pesticide introdus in bauturile carbogazoase de tipul Coca-Cola si Pepsi de pe piata locala este cu mult mai mare in prezent decat in urma cu 3 ani. Conform cercetarii, la care se face referire intr-un material BBC, bautura Pepsi este mai toxica de 30 de ori decat acum 3 ani, iar Coca-Cola de 25 de ori. Raportul Centrului a starnit reactii categorice atat printre producatori, cat si printre consumatori. In urma unui raport similar din 2003, Parlamentul indian a declarat ca prezenta pesticidelor in bauturile racoritoare este o problema reala si ca autoritatile trebuie sa introduca norme mai stricte de control al productiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.