Temperaturile ridicate din ultimele saptamani au afectat enorm de mult  culturile agricole din acest an. Fermierii se plang ca, din cauza secetei si a caniculei, in unele zone, productia va fi cu 30% mai mica decat cea estimata. Ca sa isi ude g

Temperaturile ridicate din ultimele saptamani au afectat enorm de mult culturile agricole din acest an. Fermierii se plang ca, din cauza secetei si a caniculei, in unele zone, productia va fi cu 30% mai mica decat cea estimata. Ca sa isi ude gradinile, taranii au ajuns sa plateasca apa adusa din alte parti. Asa se face ca, la sfarsitul recoltatului, taranii si-au dat seama ca au muncit de pomana.

Seceta nu i-a crutat nici pe legumicultori. Pentru ca nu mai exista sistem de irigatii centralizat, peste 60% dintre gradini au fost arse de canicula. Specialistii sustin ca, daca seceta se prelungeste, pierderile vor fi si mai mari. Cum se intampla de obicei, efectele secetei se vor simti cel mai puternic direct la taraba. Taranii spun ca vor creste preturile in piete, pentru a-si mai recupera din paguba.

Seceta omoara pestii din Delta Dunarii
Seceta nu a afectat numai culturile agricole, ci si rezervatia naturala Delta Dunarii. Din cauza caldurii, peste 3.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.