Energia termica furnizata populatiei ar putea creste cu aproximativ 15-20% dupa ce pretul national de referinta la energia termica a fost inlocuit cu preturi locale, a declarat Mircea Toader, secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si
Energia termica furnizata populatiei ar putea creste cu aproximativ 15-20% dupa ce pretul national de referinta la energia termica a fost inlocuit cu preturi locale, a declarat Mircea Toader, secretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Oficialii MAI considera ca preturile locale de referinta la energia termica vor elimina inechitatile generate de vechiul sistem de facturare a consumului de apa calda si caldura, cel bazat pe pretul national de referinta. Prin utilizarea unui pret national de referinta, a beneficiat de subventii la incalzire toata populatia care folosea sisteme centralizate de incalzire, indiferent de venit. In plus, sistemul de facturare bazat pe acest pret nu facea diferente la plata intre cei care locuiau in zone unde temperatura pe perioada iernii era mai ridicata si cei din zone cu iarna grea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.