Ultima „crima“ a politicului vizavi de sport este legea 350/2006, ce prevede trecerea bazei sportive de la Izvorul Muresului, din administrarea Agentiei Nationale pentru Sport in administrarea AutoritatiiNationale pentru Tineret.  R

Ultima „crima“ a politicului vizavi de sport este legea 350/2006, ce prevede trecerea bazei sportive de la Izvorul Muresului, din administrarea Agentiei Nationale pentru Sport in administrarea AutoritatiiNationale pentru Tineret. Revigorarea sportului romanesc nu a inceput si, probabil, nu va incepe prea curand. Guvernul Tariceanu a anuntat inca de anul trecut ca sportul nu reprezinta o prioritate si, ca atare, a acordat de la buget o suma ridicola in acest sens. A urmat „taierea „ finantarii la Complexul Sportiv de la Izvorani, lasarea Complexului Sportiv National „Lia Manoliu“ de izbeliste, respectiv incetarea modernizarii sau, mai nou, lipsa finantarii pentru cele doua stadioane. Ultima „realizare“ a politicului vizavi de sport este o lege, nr. 350/21.07.2006, care la capitolul „Dispozitii finale si tranzitorii“ prevede trecerea bazei sportive de la Izvoru Muresului din administrarea ANS in administrarea Autoritatii Nationale pentru Tineret!

Odata cu instalarea lui Calin Popescu Tariceanu in fu nctia de prim-ministru s-a semnat si condamnarea sportului romanesc. „Sportul nu face parte din primele 10 prioritati ale guvernului“, spunea primul-ministru acum un an si ceva. Culmea, s-a tinut de cuvant, iar la bugetul pentru anul 2006 Agentia Nationala pentru Sport, ordinatorul de credite al federatiilor sportive nationale, a primit cea mai mica suma de la Revolutie incoace! Cum federatiile s-au vazut in imposibilitatea de a-si desfasura activitatea, au inceput sa ameninte ANS! Pentru a scapa basma curata, presedintele Gheorghe Florian a gasit o metoda ciudata pentru a inchide gura detractorilor. Astfel, din cele 130 de miliarde de lei vechi prevazuti pentru investitii, Florian a luat 100 de miliarde si le-a impartit federatiilor. Astfel, pentru „investitii“ au ramas numai 30 miliarde lei, de-ajuns pentru a varui cateva obiective sportive.

Izvorani, 'realizarea>> primului-ministru
Problema pregatirilor sportivilor din loturile olimpice parea rezolvata odata cu declansarea lucrarilor la Complexul de la Izvorani, sala pentru gimnastica, bazin de inot, pista de atletism, terenuri de antrenament, hotel etc. Totusi, acum doua luni, acelasi Calin Popescu Tariceanu a „taiat“ fara nici o explicatie finantarea acestei baze sportive! Conform consilierului prezidential Octavian Belu, baza de la Izvorani era cumva copia fidela a unei baze olimpice din strainatate. „Ar fi fost frumos ca la Izvorani sa se pregateasca toate loturile olimpice ce vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing! Asa ar fi fost normal. Asa este in multe tari. Prin aceasta decizie s-a creat o problema mai ales ca suntem la jumatatea ciclului olimpic. Unde se vor antrena loturile olimpice?“, se intreba retoric Belu. Culmea, in loc sa ia atitudine, Gheorghe Florian, presedintele ANS, parea sa se bucure de esecul lucrarilor de la Izvorani, obiectiv aflat sub administrarea COSR, condus de Octavian Morariu. „Cei de la COSR au pastrat un secret vizavi de finantarea lucrarilor. Ba din fonduri private, ba de la stat. Eu nu stiu de ce s-a oprit finantarea“, a spus Florian. Nu stia insa ca, dupa ceva timp, va avea de suferit.

'Inchid obloanele daca nu mi se dau bani>>
Agentia Nationala pentru Sport nu se poate mandri cu realizari importante sub mandatul lui Gheorghe Florian. Dupa ce s-a mandrit cu gazonul de pe Stadionul „National“ desi nu avea nici un merit, lorian a intrat in jocul primarului Adriean Videanu si al presedintelui FRF, Mircea Sandu, dandu-si acordul, in pofida incalcarii Legii Sportului, pentru a fi demolat Stadionul „National“. „Vom face doua stadioane. Unul de atletism, altul de fotbal. Avem bani de la Guvern“, spunea Florian increzator in sansele acestor proiecte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.