munca ei.
"Activitatea intr-o televiziune de stiri te tine in priza tot timpul. E o cursa contracronometru, nu numai din dorinta de a da primii informatia, dar si de a o da corect si in asa fel incat toata lumea care se uita, pe fuga, la televiz
munca ei.
"Activitatea intr-o televiziune de stiri te tine in priza tot timpul. E o cursa contracronometru, nu numai din dorinta de a da primii informatia, dar si de a o da corect si in asa fel incat toata lumea care se uita, pe fuga, la televizor, sa inteleaga despre ce este vorba. La sfarsitul programului esti sfarsit si tu. Dar abia atunci iti dai seama. Oricum, pana a doua zi uiti. si o iei de la capat, cu alte evenimente, cu alti oameni de intervievat, cu alte stiri de transmis", povesteste Alice, cu zambetul pe buze.

12 ani in televiziune
Cel mai "tare" moment din viata ei de jurnalist de televiziune, care insumeaza vreo 12 ani, a fost cel in care a prezentat in direct tragedia produsa de atentatele de la Londra: "Abia trecusera 10 zile de la debutul meu la Antena3, la 28 iunie 2005. Parea ca lucrurile vor intra curand intr-o oarecare rutina. si a venit ziua de 7 iulie. Putin inainte de ora 12, aflam ca o explozie s-a produs in metroul de la Londra. Am coborat rapid scarile spre studio, incercand sa imi pastrez totusi suflul, ca doar la ce e bun un prezentator daca e gafait? Nu am apucat sa ma asez bine pe scaun, am deschis laptopul si nu imi venea sa cred. Numarul exploziilor crestea intruna. Locuisem trei ani la Londra si cunosteam orasul, stiam locurile despre care vorbeam. Intre timp, colegii mei incercau sa gaseasca oameni de acolo care stiau ce se intampla. Vorbeam cu ei si, recunosc, eram eu insami socata. Imi imaginam cum ne-am fi simtit noi daca bombele loveau aici, acasa. Am fost impresionata de reactia britanicilor, o reactie de sfidare a teroristilor. A doua zi s-au intors la serviciu cu metroul sau cu autobuzul, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dar ranile raman..."
Ca orice profesionist de exceptie, Alice este modesta si, daca o lauzi, prefera sa-i scoata in fata pe cei din echipa care se ocupa de jurnalele de stiri: "Sunt zile in care totul se schimba de la o clipa la alta. Esti in redactie, in fata calculatorului, si pare ca totul e gata, sub control. Mai sunt cinci minute pana la jurnal si pleci spre studio. In 30 de secunde, cat iti ia sa ajungi acolo, afli ca a intervenit ceva si totul se schimba. Ceri cat mai multe informatii, tragi aer adanc in piept si auzi genericul de stiri. Din secunda aia, totul depinde de colegii tai, oameni pe care telespectatorul nu ii cunoaste, ii mai vede, din cand in cand, pe fundal, roind prin regia de emisie din spatele prezentatorului. Dar de ei depinde soarta unui jurnal de stiri, cu atat mai mult la o televiziune de stiri in miscare".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.