Producatorii agricoli vor primi despagubiri de la bugetul de stat in valoare totala de 51,44 milioane lei pentru culturile distruse ca urmare a fenomenelor meteorologice produse in primele sapte luni ale anului in curs. Fondurile vor fi alocate din
Producatorii agricoli vor primi despagubiri de la bugetul de stat in valoare totala de 51,44 milioane lei pentru culturile distruse ca urmare a fenomenelor meteorologice produse in primele sapte luni ale anului in curs. Fondurile vor fi alocate din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii. Culturile agricole afectate total pentru care se acorda despagubiri sunt: graul, secara si triticale - 470 lei/ha; orz, orzoaica - 430 lei/ha; rapita - 470 lei/ha; porumb boabe - 500 lei/ha; floarea-soarelui - 450 lei/ha; soia - 550 lei/ha; sfecla de zahar - 750 lei/ha, legume - 1.960 lei/ha si plante furajere - 560 lei/ha.
Nivelul maxim al despagubirilor reprezinta 70% din cheltuielile efectuate pana la data producerii fenomenului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.