In sedinta Adunarii Generale de joi a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in cadrul careia ar trebui sa se aleaga noua conducere, dezbaterile au alunecat rapid spre spectacol de circ.

Presedintele Camerei de Comert Iasi, Mihail

In sedinta Adunarii Generale de joi a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in cadrul careia ar trebui sa se aleaga noua conducere, dezbaterile au alunecat rapid spre spectacol de circ.

Presedintele Camerei de Comert Iasi, Mihail Vlasov, a incercat pentru a treia oara sa preia prin forta conducerea Camerei, in conditiile in care are deja un dosar in cercetare la Politia Capitalei pentru o tentativa similara.
In iunie 2005, Vlasov a incercat, insotit de angajatii unei firme de protectie si paza, sa ocupe sediul Camerei de Comert.
De dimineata si pana in jurul orei 15, plenul membrilor Camerei de Comert au reusit sa aleaga doar cateva persoane noi, insa nu pe posturile de conducere, pentru ca aripa refractara a lui Vlasov a incearcat, cu disperare, sa impiedice alegerile.
Mai mult, el a venit cu propuneri considerate a fi aberante de catre membrii prezenti. Una dintre aceste propuneri care au trezit nemultumirea participantilor a fost ca presedintii si vicepresedintii camerelor sa cotizeze fiecare, lunar, cu 1.000 catre camera. Vizibil iritat de faptul ca propunerile sale frizeaza ridicolul, Mihail Vlasov a parasit pentru scurt timp "terenul de lupta", vociferand vehement. Vlasov s-a intors apoi in sala de sedinte realizand probabil ca ultima lui sansa e sa-si continue spectacolul.
Cireasa de pe tort a fost ca Mihail Vlasov, intr-un acces de furie, a rupt statutul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a aruncat hartiile de la prezidiu peste membrii prezenti in sala.

Camera de Comert, la un pas de a ramane fara conducere
Desi alesese cativa membri, Adunarea Generala a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei a ajuns de unde a plecat. Dezbaterile au continuat furtunos, membrii nereusind sa decida in ce forma vor supune la vot functiile care sunt pe cale a ramane vacante, pentru ca le expira mandatele actuale. Membrii s-au ceart care lista sa fie aprobata: una libera, care permite oricui sa-si depuna o candidatura, o lista cuprinzand 25 de nume sau o a treia lista cu 25 de nume, dar care poate fi largita cu acordul participantilor. In centrul scandalului s-a aflat in continuare socrul ministrului Cristian David, Mihail Vlasov. Suparat ca membrii nu ii permit sa intervina in discutie, presedintele Victor Babiuc (pana la inchiderea editiei - nota red.) a parasit sala, fortand Adunarea sa ia o pauza de cel putin o jumatate de ora. Pana in acel moment, dezbaterile au fost de-a dreptul inutile, membrii preferand sa discute prevederile statutului si regulamentului in loc sa aleaga conducerea unei institutii foarte importante a statului roman.

Vlasov a parasit sedinta
Aripa Vlasov s-a retras din sedinta in tromba in aplauzele celorlalti delegati care le-au urat: "Succes comunistilor!" Iritat ca nu-i ies "jocurile" Mihail Vlasov si reprezentantii camerelor din judetele Valcea, Hunedoara, Harghita, Alba, Mures, Bacau, Arad, Bistrita, Bihor si Satu Mare au parasit sala. In acest moment, presedintele Victor Babiuc face "recensamantul" membrilor ramasi in sala pentru a vedea daca adunarea mai are cvorum pentru a vota noua conducere.

Ancheta penala impotriva lui Mihail Vlasov
In 2005, Inspectoral General al Politiei Municipiului Bucuresti - Directia Cercetari Penale a declansat cercetari privind pe Vlaslov Mihail si S.C. Regent Security Romania - firma de protectie si paza (dosar penal nr. 5880/8/05). Cei in cauza au ocupat la 27.04.2005, fara nici un drept, cladirea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei fiind necesara interventia politiei pentru deblocarea situatiei. Membrii firmei de paza au primit dispozitia sa "apere" sediul de un atac terorist ce ar veni din partea unor cetateni straini, deci actiunea lor cazand sub incidenta legii 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Deoarece cercetarea faptelor de terorism nu inceteaza la impacarea partilor sau la retragerea plangerii, organele abilitate au reluat cercetarile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.