Omul de afaceri s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru a citi pentru prima oara continutul dosarului sau de urmarire penala. El este invinuit in cazul Rompetrol si este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in legatura cu pri

Omul de afaceri s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru a citi pentru prima oara continutul dosarului sau de urmarire penala. El este invinuit in cazul Rompetrol si este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in legatura cu privatizarea Vega si a rafinariei Petromidia, complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, complicitate la evaziune fiscala, complicitate la vanzarea de actiuni la preturi stiute a fi vadit inferioare, manipularea pietei de capital si recomandarea si divulgarea de informatii privilegiate.

Procurorii DIICOT nu i-au prezentat omului de afaceri materialul probator, intrucat apararea a ridicat o exceptie procedurala care consta in nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol.
Patriciu spune ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, deoarece inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar si acte de urmarire penala. De aceea, conform Codului de Procedura Penala, spun avocatii apararii, materialul probator nu poate fi prezentat. Dinu Patriciu ar fi trebuit sa mearga de zece ori la Parchetul General, pentru a i se prezenta documentele stranse de anchetatori. La iesire, el a declarat ca nu s-a intalnit cu procurorii, pentru ca nu are nimic de discutat cu acestia.

Dinu Patriciu contesta finalizarea anchetei in dosarul "Rompetrol"
Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a prezentat din nou, ieri, la Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde urma sa-i fie prezentat materialul de urmarire penala in dosarul "Rompetrol". Acest lucru nu s-a intamplat, avocatii omului de afaceri ridicand in fata procurorilor mai multe obiectii. Ei au aratat ca lui Patriciu nu i se pot prezenta actele de urmarire penala, deoarece in opinia lor, ancheta nu a fost finalizata.
Avocatii au spus ca nu au fost audiati toti martorii din dosar si nu a fost finalizata expertiza financiar-contabila, prejudiciul stabilit in cauza fiind doar o estimare facuta de procurori.
Procurorii il acuza pe Dinu Patriciu de mai multe infractiuni, printre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si spalare de bani sub aspectul schimbarii sau transferului de bunuri in scopul disimularii sau ascunderii provenientei ilicite a bunului, precum si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital, la care se adauga complicitate la abuz in serviciu in forma calificata contra intereselor publice.

Omul de afaceri a recunoscut ieri ca doua firme la care este actionar majoritar au sponsorizat, in campania electorala, Partidul Social Democrat, confirmand astfel o informatie aparuta intr-un ziar economic.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.