Un barbat din localitatea ialomiteana Slobozia a fost arestat pentru 29 de zile pentru o evaziune fiscala de peste 65 miliarde lei vechi.
Potrivit Politiei Romane, Augustin Panait, administrator la SC "Bioserv" SRL, a derulat o serie de tranz
Un barbat din localitatea ialomiteana Slobozia a fost arestat pentru 29 de zile pentru o evaziune fiscala de peste 65 miliarde lei vechi.
Potrivit Politiei Romane, Augustin Panait, administrator la SC "Bioserv" SRL, a derulat o serie de tranzactii fictive cu cereale, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor cu 12 miliarde lei vechi.
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomita au dispus deja inceperea urmaririi penale pe numele lui Panait, acuzandu-l de fraude economico-financiare.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada iunie 2005 - aprilie 2006, cel in cauza a evidentiat in contabilitatea societatii operatiuni comerciale fictive, reprezentand achizitii de cereale.
In urma extinderii cercetarilor, in acelasi dosar penal s-a dispus inceperea urmaririi penale, pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, fata de Adrian Cosmin Ciuraru, 39 de ani, din Medgidia. Administrator la SC "Cereal Trust" SRL Cumpana, din judetul Constanta, acesta este suspectat ca l-a sprijinit pe Panait pentru a pacali statul.
In sarcina acestuia s-a retinut ca, in anul 2005, a falsificat mai multe documente, pe baza carora a infiintat firma respectiva la un sediu fictiv.
De asemenea, el a emis mai multe facturi fiscale ireale, in valoare de peste 65 miliarde lei vechi, catre societatea din Slobozia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.