ca adancimea este buna sau a celor care isi lasa copiii nesupravegheati in apropierea imediata a piscinei sau chiar a marii. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a pus la punct o serie de reguli pentru a evita accidentele, iar comisarii UE lucreaza
ca adancimea este buna sau a celor care isi lasa copiii nesupravegheati in apropierea imediata a piscinei sau chiar a marii. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a pus la punct o serie de reguli pentru a evita accidentele, iar comisarii UE lucreaza la reglementari si ghiduri unitare pentru toate statele membre.
Documentul realizat de OMS arata ca inecul si leziunile coloanei vertebrale ocupa primul loc printre incidentele care se inregistreaza atat la piscina, cat si in mare, iar in unele cazuri, se pot combina si cu consumul de alcool.

La piscina, pericolul il reprezinta turistii
Multi stiu despre pericolul de inec sau leziuni, dar putini se gandesc la contaminarea apei cu virusi, bacterii, ciuperci sau alte microorganisme, introduse de cele mai multe ori chiar de utilizatorii piscinei. OMS recomanda tuturor sa faca dus inainte de intrarea in piscina, amintind ca transpiratia, pielea moarta, resturile cosmetice sau ale cremelor fotoprotectoare sunt elemente care infesteaza apa in care ne scaldam si pe care unii dintre noi o si inghitim.

Pe plaja, nisipul e periculos


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.