Bursa de la Beirut a fost redeschisa marti, pe fondul cresterii presiunilor de oprire a focurilor in Orientul Mijlociu, informeaza BBC. Aceasta este prima zi in care Bursa lucreaza dupa inchiderea ei pe 14 iulie si nu se stie sigur cat va putea funct
Bursa de la Beirut a fost redeschisa marti, pe fondul cresterii presiunilor de oprire a focurilor in Orientul Mijlociu, informeaza BBC. Aceasta este prima zi in care Bursa lucreaza dupa inchiderea ei pe 14 iulie si nu se stie sigur cat va putea functiona.
Presedintele Bursei, Fadi Khalaf, a declarat: "Deocamdata suntem deschisi. Vom fi in legatura permanenta cu Ministerul Finantelor pentru a monitoriza evolutiile de pe piata si a modifica restrictiile dupa caz".
In prima zi de la deschidere, volumele tranzactionate au fost scazute, insa se spera ca investitorii vor fi pana la urma atrasi de preturile foarte scazute. Unul dintre principalii indici bursieri libanezi, BLOM, a scazut cu 4,1% pe parcursul tranzactiilor, ajunand pana la 1.230,22 de puncte. Orele de lucru au fost mai scurte decat in mod normal si a fost impusa o limita de 5% pentru marja de crestere sau scadere a valorii unei actiuni. Multe dintre actiuni au atins pragul negativ, de exemplu cea mai mare banca libaneza, BLOM, ale carei active au scazut cu 5%.
In total, au fost tranzactionate 60.270 de actiuni, in valoare de 952.529 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.