Parchetul instantei supreme a trimis ieri in judecata sase persoane acuzate ca ar fi produs un prejudiciu de aproape 60 de miliarde de lei prin inselaciune cu file CEC fara acoperire. Potrivit anchetatorilor, inculpatii constituiti intr-un grup d
Parchetul instantei supreme a trimis ieri in judecata sase persoane acuzate ca ar fi produs un prejudiciu de aproape 60 de miliarde de lei prin inselaciune cu file CEC fara acoperire.

Potrivit anchetatorilor, inculpatii constituiti intr-un grup de crima organizata condus de Marcel Liga au incheiat contracte de vanzare-cumparare cu peste 60 de firme din intreaga tara, prin intermediul societatilor pe care le administrau. Din rechizitoriu reiese ca bunurile promise spre vanzare nu existau, iar filele CEC prin care se plateau produsele cumparate nu aveau acoperire. Pentru a da o aparenta de legalitate a activitatilor infractionale desfasurate, Marcel Liga si alti trei inculpati au preluat o firma din Constanta, au inchiriat un sediu luxos, au facut angajari de personal pentru diferite functii executive. Angajatii societatii l-au cunoscut pe Liga sub numele fals de Marcel Mihai Mihalcea, se arata in rechizitoriu. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.