Dupa 48 de ore de relativa liniste, fortele aeriene si terestre israeliene si-au intetit atacurile, in timp ce Hezbollah a declansat o noua ploaie de katiuse asupra asezarilor din nordul Israelului. Rachetele au provocat pagube si raniti la Tzfat, Na
Dupa 48 de ore de relativa liniste, fortele aeriene si terestre israeliene si-au intetit atacurile, in timp ce Hezbollah a declansat o noua ploaie de katiuse asupra asezarilor din nordul Israelului. Rachetele au provocat pagube si raniti la Tzfat, Naharia, Kiriat Shmone, Rosh Pina, Tveria, Carmiel, Maalot etc. Comandamentul armatei israeliene a recomandat intregii populatii din nordul tarii sa stea in adaposturi. De ieri au intrat in lupte si rezervistii. Mobilizarea a 10.000 de rezervisti ridica la cifra de 20.000 de soldati israelieni angajati direct in razboiul din Liban. Trupele de rezervisti "curata" localitatile din sudul Libanului de Hezbollah. Operatii sustinute de aviatie si blindate. Ieri, autoritatile militare israeliene au somat locuitorii din zece sate libaneze sa-si paraseasca locuintele, pentru ca ele urmeaza sa fie atacate. Unele din aceste sate se afla la 20 de kilometri de granita libanezo-israeliana. Ambele parti anunta victorii si pierderi: o unitate de comando a reusit o incursiune in adancul teritoriului inamic, la Baalbeck, 100 de kilometri departare de granita, reusind sa lichideze cativa luptatori Hezbollah si sa rapeasca 5 responsabili teroristi. Hezbollah sustine ca israelienii au atacat un spital si au luat cu ei trei oameni nevinovati. Pe unul din cei rapiti il cheama Nasrallah, dar nu se stie in ce grad de rudenie e cu seicul Hassan Nasrallah, seful Hezbollah. Spitalul fusese evacuat inaintea incusiunii israeliene, sustin libanezii. Tot la Baalbeck, in cursul noptii de marti spre miercuri, raidurile israeliene au provocat moartea a 11 civili, intre care un sirian. Vicepremierul israelian, Shimon Peres, aflat la Washington, a declarat, in cadrul discutiilor cu Steve Hadley, consilierul cu problemele de securitate al presedintelui american, George W. Bush, si cu Condoleezza Rice, sefa diplomatiei americane, ca razboiul ar mai putea dura "cateva saptamani".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.