Primarul orasului Ramnicu Valcea urma sa fie eliberat ieri seara din arest, dupa ce Tribunalul Valcea a decis ca acesta poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Edilul Mircia Gutau a fost adus ieri in fata judeca
Primarul orasului Ramnicu Valcea urma sa fie eliberat ieri seara din arest, dupa ce Tribunalul Valcea a decis ca acesta poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Edilul Mircia Gutau a fost adus ieri in fata judecatorilor impreuna cu viceprimarul Nicolae Dicu, avocatii celor doi solicitand punerea in libertate a clientilor lor. Discutiile privind cererea celor doi au durat mai bine de doua ore. La sfarsitul acestora, judecatorii au decis punerea deindata in libertate a primarului Mircia Gutau. In schimb, Tribunalul Valcea a hotarat ca viceprimarul Nicolae Dicu va ramane in continuare in arest. Procurorii anticoruptie au anuntat ca au atacat decizia cu recurs.
Avocatul primarului, Octavian Fieroiu, a declarat, imediat dupa decizia Tribunalului, ca Mircia Gutau ar trebui pus imediat in libertate, intrucat presedintele de instanta, judecatorul Lucia Barascu, a utilizat in pronuntarea sentintei sintagma "punere de indata in libertate". "Totul depinde, in acest moment, de judecator. Daca judecatorul trimite la arestul IPJ Valcea o adresa prin care cere punerea imediata in libertate, Mircia Gutau ar putea fi eliberat chiar in orele urmatoare. Daca nu, va trebui sa asteptam judecarea recursului", spunea, ieri dupa-amiaza, avocatul Octavian Fieroiu. Totusi, pana la inchiderea editiei, primarul nu parasise arestul IPJ Valcea.
Mircia Gutau este acuzat de luare de mita, in timp ce viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mita. Potrivit procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie, cei doi ar fi pretins, in perioada aprilie - iulie 2006, 50 de mii de euro de la patronul unei firme - care de altfel i-a si denuntat - pentru a-l ajuta sa obtina un certificat de urbanism. Nicolae Dicu a fost prins in flagrant in timp ce primea 20.000 de euro. Viceprimarul a fost arestat preventiv pe 7 iulie, iar Mircia Gutau patru zile mai tarziu. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.