Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a sesizat Presedintia si Guvernul Romaniei cu privire la afacerile suspicioase in care a fost implicat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, in ultimii ani. Acuzatiile Olgutei Vasilescu se bazeaza pe notele int
Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a sesizat Presedintia si Guvernul Romaniei cu privire la afacerile suspicioase in care a fost implicat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, in ultimii ani. Acuzatiile Olgutei Vasilescu se bazeaza pe notele intocmite de mai multe institutii cu atributii de verificare, printre care si Autoritatea Nationala de Control.

Presedintele Comisiei pentru Invatamant si Tineret din Camera Deputatilor, PRM-ista Lia Olguta Vasilescu, solicita interventia presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu pentru redeschiderea dosarelor penale in care a fost implicat ministrul transporturilor, Radu Berceanu, sau interpusii sai. Deputatul Olguta Vasilescu a trimis, in acest sens, sesizari pe adresa Guvernului Romaniei si a Presedintiei, solicitand interventia acestora, „in speranta ca doriti sa va luptati, intr-adevar, cu sistemul ticalosit“.

Grave infractiuni pentru ministru
Concret, Olguta Vasilescu se refera la Notele intocmite de diverse institutii cu atributii de verificare, printre care si Autoritatea Nationala de Control, cu privire la afacerile in care a f ost implicat Radu Berceanu pe vremea cand a fost ministru al industriilor - aspecte semnalate, de asemenea, in repetate randuri, de cotidianul 'Gardianul>>. „Va transmit si Anexa nr. 2 respectiv Nota aflata in arhiva Autoritatii Nationale de Control pentru a putea observa infractiunile grave savarsite de dl. Radu Berceanu, actual ministru, dintre care pot enumera: stopaj la sursa; spalare de bani; returnare ilegala de TVA; inregistrarea de cheltuieli nedeductibile si neinregistrarea unor venituri; intrari si iesiri de autoturisme, ca si cum societatea ar avea ca obiect principal de activitate vanzarea-cumpararea de astfel de mijloace fixe; detinerea in patrimoniu de mijloace fixe de transport care au fost puse in circulatie fara respectarea prevederilor legale (fara a detine serie de motor); radierea unor autoturisme apartinand SC AVI SRL, pe baza unor certificate de radiere fara numar de inregistrare“ - se mentioneaza in sesizarea inaintata de catre deputatul Olguta Vasilescu Presedintiei Romaniei.

Cåteva dintre neregulile descoperite de ANC
„Afacerea China“ a fost demarata in 1999, pe vremea cand Radu Berceanu era ministru al industriilor, si s-a derulat prin intermediul SC „Nedarom“ SRL Craiova, al carei unic actionar si administrator este un oarecare Ioan Daniel Nedelcut. Acesta ocupa, insa, si functia de administrator al SC „AVI“ SRL Craiova, unde Radu Berceanu detine 80% din actiuni, iar sotia sa, Mihaela Marinela, 5%. Mai mult, SC „Nedarom“ Craiova, devenita intre timp „Nedarom 2002“ SRL Bucuresti, are acelasi sediu social declarat ca si SC „Parky“ SRL, o societate unde Radu Berceanu era unic asociat si administrator. Mai mult, Ioan Daniel Nedelcut este si actionar la SC „AVI“, unde detine 5%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.