Prin declaratiile exprimate la Bucuresti, comisarul european pentru justitie Franco Frattini si-a asumat rolul de agent electoral al Aliantei DA, a acuzat ieri vicepresedintele PNTCD, deputatul Aurelian Pavelescu. "Criticand sistemul judiciar si Cons
Prin declaratiile exprimate la Bucuresti, comisarul european pentru justitie Franco Frattini si-a asumat rolul de agent electoral al Aliantei DA, a acuzat ieri vicepresedintele PNTCD, deputatul Aurelian Pavelescu. "Criticand sistemul judiciar si Consiliul Superior al Magistraturii, Frattini a ridicat osanale ministrului Justitiei, aruncand intreaga responsabilitate fata de situatia grava din justitie pe umerii magistratilor. Frattini s-a implicat in mod nepermis in jocul politic intern, asa cum au facut-o, la randul lor, si alti comisari europeni in timpul guvernarii PSD, inducand in eroare Comisia Europeana si Parlamentul Europei asupra reformei din justitie", a sustinut Pavelescu. El a subliniat ca este imoral ca Frattini sa realizeze jocuri politice si sa cautioneze personal politicile in domeniul justitiei care, pana in acest moment nu au dat rezultatele asteptate. Crestin democratul a insistat si ca Frattini nu era indreptatit sa spuna ca fuga sirianului Omar Haissam nu va reprezenta un impediment in calea aderarii Romaniei la U.E. "Frattini a tras o concluzie inainte emiterii unui raport al Parlamentului sau al institutiilor abilitate privitor la acest caz", a precizat Pavelescu. "Problemele cu care se confrunta justitia nu trebuie reflectate prin prisma unor simpatii politice ale comisarilor. Mai ales pentru perioada guvernarii PSD, prin gresita reflectare a realitatilor din Romania, comisarii au adus si deservicii procesului de aderare, erori care nu trebuie sa se mai repete", a concluzionat vicepresedintele PNTCD. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.