Centrul de Sanatate Baneasa, din judetul Constanta, va fi inchis pentru ca nu aduce profit. Desi unitatea sanitara nu a inregistrat pierderi, Nicolaescu a decis sa o desfiinteze, lasand zeci de mii de oameni dn zona fara asistenta medicala. Centrul
Centrul de Sanatate Baneasa, din judetul Constanta, va fi inchis pentru ca nu aduce profit. Desi unitatea sanitara nu a inregistrat pierderi, Nicolaescu a decis sa o desfiinteze, lasand zeci de mii de oameni dn zona fara asistenta medicala. Centrul de Sanatate Baneasa, din judetul Constanta, va fi inchis pentru ca nu aduce profit. Desi unitatea sanitara nu a inregistrat pierderi, Nicolaescu a decis sa o desfiinteze, lasand zeci de mii de oameni din zona fara asistenta medicala.

Hotararea luata de Ministerul Sanatatii de a inchide Centrul de Sanatate Baneasa a pus pe jar autoritatile din Constanta. Presedintele Consiliului Judetean Constanta a avertizat ca va uza „de toate mijloacele legale pe care le are la dispozitie pentru a stopa aceste aberatii si de a proteja interesele locuitorilor“. „Zona arondata Centrului de Sanatate Baneasa cuprinde sapte comune si un oras, avand o populatie de aproximativ 30.000 de locuitori. Marea majoritate a acestora sunt de conditie sociala precara, fara locuri de munca, neasigurati, bolnavi cronici, gravide neluate in evidenta si multi neinscrisi pe listele medicilor de familie, din cauza numarului i nsuficient al acestora.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.