Industriasul Dinu Patriciu a confirmat ca doua dintre firmele sale au donat bani atat pentru PSD, cat si pentru PNL in timpul campaniei electorale din anul 2004.
"E perfect adevarat ca doua firme la care am actiuni au sponsorizat aceste parti
Industriasul Dinu Patriciu a confirmat ca doua dintre firmele sale au donat bani atat pentru PSD, cat si pentru PNL in timpul campaniei electorale din anul 2004.
"E perfect adevarat ca doua firme la care am actiuni au sponsorizat aceste partide. Nu este nimic ilegal in asta si cred ca au facut foarte bine administratorii firmelor respective cand au aprobat aceste sponsorizari care au echilibrat donatiile facute catre mediul politic", a declarat Patriciu. Acesta nu pare jenat de postura de sustinator financiar al PSD si de membru marcant al PNL. Conform unor articole din presa centrala, firmele Odyssey Communication SRL si Global Security Consulting SRL, ambele controlate de catre Dinu Patriciu, au donat PSD 2 miliarde de lei vechi care au fost folositi de social-democrati la finantarea campaniei electorale din toamna lui 2004, in care au avut ca principali adversari Alianta dintre liberali si democrati. La acea data, Patriciu era presedintele PNL-Prahova. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, nu vede nimic ciudat in aceasta situatie. "Pana acum nu au aparut elemente de ilegalitate, deci orice discutie este inutila. Acest mecanism s-a aplicat tuturor partidelor din Romania in ultimii 15 ani si nu exista o lege care sa interzica acest procedeu", a spus Diaconescu, citat de agentia Rompres. In interiorul PNL, acest caz nu a facut valva, liderii partidului preferand sa disocieze afacerile lui Patriciu de activitatea politica a acestuia. "Nu comentez pentru ca nu ma intereseaza ce face Dinu Patriciu cu banii lui. El nu reprezinta PNL si nu are nicio functie in partid", a declarat Bogdan Olteanu pentru NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.