Cuplurile formate din oameni foarte frumosi au cu 36% mai multe sanse ca primul copil conceput sa fie fata si nu baiat, astfel ca femeile, la nivel global, sunt din ce in ce mai atragatoare comparativ cu barbatii, este concluzia unui studiu aparut la
Cuplurile formate din oameni foarte frumosi au cu 36% mai multe sanse ca primul copil conceput sa fie fata si nu baiat, astfel ca femeile, la nivel global, sunt din ce in ce mai atragatoare comparativ cu barbatii, este concluzia unui studiu aparut la Londra, informeaza editia electronica a Telegraph. Studiul, publicat de Scoala de stiinte economice din Londra, postuleaza ca primul copil conceput intr-un cuplu va apartine acelui sex care va beneficia cel mai mult de pe urma caracteristicilor parintilor, datorita unor "strategii evolutioniste" de diferentiere.
Primul copil conceput de un cuplu de parinti agresivi, urati va tinde sa apartina sexului masculin, acesta fiind capabil sa-si depaseasca concurentii prin inteligenta si nu prin frumusete cand se va lupta sa-si gaseasca o pereche. Dimpotriva primul copil conceput de un cuplu de parinti frumosi va tinde sa fie fata, mostenind atractivitatea acestora. "Poate suna a stereotip dar este un lucru real", a declarat profesorul psiholog Satoshi Kanazawa, coordonator al acestui studiu. "Am demonstrat ca parintii frumosi au mai multe fete decat cei urati, pentru ca atractivitatea fizica este mostenita si pentru ca fetele au mai mult de castigat de pe urma acestei calitati decat baietii", a indicat Kanazawa.
Profesorul a realizat o lista de parinti celebri si frumosi pentru a-si demonstra ideea. Printre acestia se numara actorii Brad Pitt si Angelina Jolie, al caror prim nascut este o frumoasa fetita pe nume Shiloh Nouvel si Grace Kelly si printul Rainier de Monaco a caror prim nascuta este frumoasa printesa Caroline.
Studiul, publicat in Journal of Theoretical Biology, a fost facut pe o serie de tineri americani, carora li s-a analizat inaltimea, greutatea si varsta aparenta, factori care pot fi utilizati pentru a judeca cu obiectivitate nivelurile de baza ale frumusetii. Numai primii nascuti intr-un cuplu au fost luati in calcul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.