in interiorul Libanului se afla mai multe mii de soldati israelieni, sase brigazi, saptamana trecuta fiind chemati sub arme alti 15.000 de rezervisti. Ideea este constituirea unei zone adanci de 20-30 km pe teritoriul libanez de la granita cu Israelu
in interiorul Libanului se afla mai multe mii de soldati israelieni, sase brigazi, saptamana trecuta fiind chemati sub arme alti 15.000 de rezervisti. Ideea este constituirea unei zone adanci de 20-30 km pe teritoriul libanez de la granita cu Israelul, pana la obstacolul natural reprezentat de un curs de apa (raul Litani) local. In ciuda presiunilor externe, mai ales dupa masacrul de la Qana, autoritatile israeliene, sustinute masiv de opinia publica interna, sunt hotarate sa-si duca la capat intentia.
Un sondaj publicat de ziarul "Maariv" arata ca 61 la suta din israelieni sprijina continuarea fara preget a razboiului, in timp ce doar 29 la suta sunt de acord cu intreruperea partiala, timp de 48 de ore, a bombardamentelor aeriene, pauza care, oricum, a luat sfarsit. De altfel, comandantii militari au fost profund nemultumiti de instituirea acestei pauze, considerand ca ea a daunat actiunilor militare planuite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.