Lucrarile de reabilitare termica si de mansardare a doua foste camine de nefamilisti - incepute, ieri, de autoritatile locale din Sectorul 2 al Capitalei - vor transforma zona Lunca Florilor intr-un "ghetou cochet", potrivit edilului Neculai Ontanu.
Lucrarile de reabilitare termica si de mansardare a doua foste camine de nefamilisti - incepute, ieri, de autoritatile locale din Sectorul 2 al Capitalei - vor transforma zona Lunca Florilor intr-un "ghetou cochet", potrivit edilului Neculai Ontanu. Cele patru foste camine de nefamilisti din zona Lunca Florilor au fost ocupate abuziv, dupa Revolutie, de diverse persoane, cartierul transformandu-se in scurt timp intr-un ghetou. Imobilele - aflate in administrarea municipalitatii pana in anul 2003 - au fost tinta deselor actiuni de imagine ale edililor, care evacuau aproape lunar "cuiburi de infractori" si sute de tone de deseuri. De-a lungul anilor, blocurile au fost ocupate abuziv de diverse persoane care le transformasera in locuri de consumare a drogurilor, de organizare a orgiilor, sau de depozitare de marfuri si bunuri ce proveneau din diverse spargeri.
In ultimii doi ani, maidanul din jurul blocurilor a fost transformat in parc, iar imobilele au fost preluate de Primaria Sectorului 2, cu tot cu chiriasi. Infiltratiile de apa provenite de la tevile sparte, deversarea apelor menajere in subsolul constructiilor, depozitarea gunoaielor menajere - intrate in putrefactie - transformasera zona intr-un adevarat focar de infectie. In aceste conditii traiesc peste trei sute de persoane, in 160 de garsoniere. "Trebuia facut ceva pentru a stinge acest focar de infractionalitate. I-am evacuat de nenumarate ori, dar au venit altii in locul lor. Maidanele erau curatate de gunoaie, in cateva zile apareau altele. Am amenajat un parc pe fostul maidan, dar ne furau bancile sau distrugeau locurile de joaca. Cu acest proiect, speram ca lucrurile sa se aseze. Va fi un bloc nou nout, la conditii de doua stele", ne-a descris primarul Ontanu situatia celor patru imobile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.