Curtea de Apel Bucuresti va decide, luni, daca va admite sau nu recursul formulat de procurori asupra deciziei Tribunalului Bucuresti de a-l cerceta in libertate pe Ovidiu Tender. Procurorii Parchetului General au inceput, marti, prezentarea material
Curtea de Apel Bucuresti va decide, luni, daca va admite sau nu recursul formulat de procurori asupra deciziei Tribunalului Bucuresti de a-l cerceta in libertate pe Ovidiu Tender. Procurorii Parchetului General au inceput, marti, prezentarea materialului de urmarire penala lui Ovidiu Tender, urmand ca dosarul acestuia sa fie inaintat curand instantei de judecata.
Amintim ca, la data de 5 iulie, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea avocatilor lui Tender de revocare a mandatului de arestare, dar nu a transmis acest lucru Directiei de Cercetari Penale.
Concret, judecatorul a luat in considerare criticile formulate de aparatori si a dispus punerea "deindata in libertate a omului de afaceri", dar in adresa remisa arestului DCP a precizat ca decizia nu este executorie.
La numai doua ore de la emiterea acestei decizii, cei trei avocati ai omului de afaceri Ovidiu Tender au inaintat Tribunalului Bucuresti o noua cerere de punere in executare a hotararii prin care a fost revocat mandatul de arestare a clientului lor. Ministerul Public nu a renuntat la calea de atac, Ovidiu Tender fiind obligat sa ramana in arest pana la solutionarea cauzei de catre Curtea de Apel Bucuresti.
In acest dosar, Ovidiu Tender, alaturi de Marian Alexandru Iancu (cercetat in stare de libertate, dupa ce judecatorii au refuzat prelungirea mandatului de arestare emis pe numele acestuia - n.r.), este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi. Tender este acuzat de inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.