dezinformare cu buna stiinta si nepasare.
Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, "Federatia rumanilor din Sarbie" si "Ariadnae Filum" acuza Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) din cadrul Min
dezinformare cu buna stiinta si nepasare.
Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu, "Federatia rumanilor din Sarbie" si "Ariadnae Filum" acuza Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP) din cadrul Ministerului de Externe de "fals" in documentele de finantare a proiectelor. Din suma pe care au primit-o cei de la FRS pentru proiectele din 2005 (247.760 de RON), "noi, la federatie, am primit mai putin de jumatate", spune Dusan Prvulovic. "Putem dovedi oricui, cu acte, suma primita de la Bucuresti", adauga el.
Datele false furnizate de MAE au bagat "rumanii", si asa neagreati de autoritatile sarbe, in colimatorul Garzii Financiare de la Belgrad.

Autoritatile de la Belgrad ii suspecteaza de evaziune fiscala
Discrepantele dintre datele furnizate de DRRP si documentele pentru sumele reale folosite de Federatia Rumanilor din Sarbie au aruncat asupra oganizatiei suspiciunea de evaziune fiscala. "Au venit la noi cei de la Politia Financiara (Garda Financiara, n.r.). Ne-au interogat contabila. A fost intrebata direct unde sunt ascunsi banii si pentru ce anume au fost folositi. Ca se spune in oras ca am primit o suma dubla fata de cea pe care o putem documenta noi. Contabilei i s-a spus sa nu mai povesteasca nimanui despre acest control", spune Prvulovic.

Rumanii cer ancheta DNA
"Faptul ca MAE-DRRP ofera, prin dezinformare, argumente pentru organele de represiune din Serbia, impotriva romanilor de acolo este un lucru extrem de grav, pentru care ar trebui Procuratura si DNA-ul sa se sesizeze", se spune in scrisoarea trimisa lui Basescu. Ca sa obtina banii pentru proiectele legate de activitati de pastrare a identitatii romanesti, FRS a trebuit sa treaca prin toata birocratia de la Bucuresti. Finantarea proiectelor aprobate de Departamentul pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni a venit cu intarziere de luni de zile, timp in care federatia a derulat proiectul si a acumulat datorii, sustine directorul FRS.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.