Curtea de Arbitraj de la Moscova a declarat falimentar grupul Iukos si a pronuntat lichidarea sa juridica. In felul acesta Rusia pune capat istoriei uneia dintre cele mai puternice companii petroliere, conduse candva de Mihail Hodorkovski si Platon L
Curtea de Arbitraj de la Moscova a declarat falimentar grupul Iukos si a pronuntat lichidarea sa juridica. In felul acesta Rusia pune capat istoriei uneia dintre cele mai puternice companii petroliere, conduse candva de Mihail Hodorkovski si Platon Lebedev.
Judecatorii au precizat ca procedura de lichidare va trebui sa dureze un an si l-au numit pe Eduard Rebgoun, actualul administrator judiciar al companiei, responsabil cu lichidarea grupului. Rebgoun a precizat ca toate activele companiei urmeaza sa fie vandute la un pret cu mult inferior celui de pe piata.
Scandalul distrugerii acestei companii, dupa multi orchestrata de Kremlin cu ajutorul Rosneft, s-a prelungit si asupra pronuntarii acestei sentinte. Potrivit creditorilor si Fiscului rus activele Iukos au fost evaluate la 17,7 miliarde de dolari, motiv pentru care nu putea fio acoperita o datorie de 18,3 miliarde, in vreme ce dupa analistii europeni activele grupului valoreaza cel putin 30 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.