Dupa doua zile de pauza, reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei reintra in focurile diviziei secunde a Campionatului European, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Sibiu, urmand sa evolueze in meciul inaugural din grupele
Dupa doua zile de pauza, reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei reintra in focurile diviziei secunde a Campionatului European, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Sibiu, urmand sa evolueze in meciul inaugural din grupele semifinale impotriva puternicei selectionate a Angliei, castigatoarea grupei A. Pentru "tricolori", care mai sunt in serie cu Austria (locul secund in grupa B) si Suedia (castigatoarea grupei C), intalnirea din aceasta seara, programata sa inceapa de la ora 18, in Sala Sporturilor "Transilvania", este extrem de importanta, antrenorul principal Ioan Constantin fiind de parere ca o victorie ar intari moralul jucatorilor sai. "Dupa ce am terminat grupa D pe locul secund (n.n. - din cauza infrangerii cu Estonia, care a ocupat prima pozitie), cred ca este foarte important pentru moralul echipei, dar si pentru economia punctelor din aceasta serie semifinala, sa obtinem o victorie impotriva Angliei. Am vazut adversarii in doua meciuri si cred ca putem anihila jocul pivotilor Hamilton si Clark. Important este ca jucatorii mei sa-si vada de joc si sa respecte indicatiile tehnico-tactice. Anglia nu este de nebatut", a spus Constantin, care este optimist in ceea ce priveste calificarea in semifinalele competitiei, faza in care vor accede primele doua selectionate din grupa G. "O victorie cu Anglia ne-ar mari considerabil sansele pentru calificarea in primele patru echipe ale competitiei. Vom juca vineri cu Austria, o echipa pe care putem s-o depasim valoric sub panouri, iar cu Suedia consider ca este derby-ul acestei grupe. Sunt convins ca putem juca chiar finala Euro 2006", a mai spus Constantin, considerand ca favoritele celeilalte grupe semifinale sunt Polonia si Belgia, mai valoroase ca Estonia si Portugalia. De altfel, acelasi optimism domnea si in randul echipei noastre, Titus Nicoara, de departe cel mai constant jucator roman in prima faza a Euro 2006, si Vlad Moldoveanu fiind convinsi ca ne vom califica in semifinale, dupa care vom obtine biletele pentru primul esalon continental. Pe de alta parte si reprezentatul FIBA-Europe la aceasta competitie, Richard Stokes, a declarat ca vede Romania si Polonia in finala. "Baschetul masculin din Romania a avut un reviriment favorabil in ultimii ani, dupa ce timp de un deceniu rezultatele au absentat. Sa nu uitam ca Asesoft Ploiesti a castigat o cupa europeana, iar acum, organizarea Campionatului European de juniori, la Sibiu, arata ca Romania vrea performanta si poate emite pretentii in scurt timp si in primul esalon. Dupa ce am vazut meciurile din grupe, cred ca Polonia si Romania au sanse sa joace finala, dar nu sunt de neglijat nici Estonia sau Belgia", a afirmat Stokes, adaugand ca, pe 4 august, va sosi la Sibiu si presedintele FIBA-Europe, miliardarul grec George Vassilakopoulos, care si-a anuntat participarea la banchetul oficial oferit de FR Baschet cu ocazia aniversarii a 75 de ani de existenta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.