Impotenta poate indica existenta unei boli cardiace sau a diabetului, este concluzia unui studiu publicat in Journal of Urology din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk. Impotenta este considerata a fi un avertisment dat de organism in fazele in
Impotenta poate indica existenta unei boli cardiace sau a diabetului, este concluzia unui studiu publicat in Journal of Urology din Statele Unite, informeaza dailymail.co.uk. Impotenta este considerata a fi un avertisment dat de organism in fazele incipiente ale bolilor cardiace sau ale diabetului, chiar si in cazul barbatilor cu o greutate corporala normala, care nu ar fi considerati in mod normal o grupa de risc. Diabetul este o boala care poate sa nu se manifeste in primii 4 - 7 ani de la aparitie, evoluand in tot acest timp, considera medicii de la Institutul de cercetari din New England, Massachusetts, autori ai studiului. Pe de alta parte, informatiile existente deja indica faptul ca jumatate dintre barbatii care mor din cauza bolii coronariene nu au fost diagnosticati anterior cu probleme cardiace.
Impotenta poate aparea din cauze psihologice sau din cauza cheagurilor de sange care se formeaza pe artere si care afecteaza irigarea cu sange a penisului. Pentru realizarea acestui studiu cercetatorii au verificat sanatatea a 928 de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, pe parcursul a 15 ani. Cercetatorii au fost atenti la aparitia unor factori care contribuie la aparitia acestor boli precum marirea cantitatii de colesterol in sange, glicemie marita, variatiile de tensiune arteriala si diabet. Cercetatorii au descoperit ca barbatii cu disfunctii erectile, cu greutate corporala normala, prezentau de doua ori mai multe riscuri de a fi diagnosticati cu probleme cardiace si diabet. Profesorul Graham Jackson, presedinte al Asociatiei pentru disfunctii sexuale, a declarat ca rezultatele studiului trebuie sa constituie un semnal de alarma pentru medici pentru a investiga cauzele aparitiei impotentei si in cazul barbatilor care au o greutate normala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.