Gabriel Tamas a ajuns la un acord de transfer cu Celta Vigo, dar clubul la care este legitimat, Spartak Moscova, urma sa raspunda abia aseara ofertei pe care a facut-o clubul spaniol. Tamas s-a aflat marti la Vigo, unde a negociat cu directorul sport
Gabriel Tamas a ajuns la un acord de transfer cu Celta Vigo, dar clubul la care este legitimat, Spartak Moscova, urma sa raspunda abia aseara ofertei pe care a facut-o clubul spaniol. Tamas s-a aflat marti la Vigo, unde a negociat cu directorul sportiv al Celtei, Felix Carnero, conditiile transferului sau, partile ajungand la un acord in privinta semnarii unui contract pe o perioada de un an. Concretizarea transferului depinde insa de mai multi factori. Celta Vigo a trimis lui Spartak o oferta pentru Tamas, solicitand ca fundasul roman sa fie imprumutat pentru un sezon, cu optiune de cumparare. Oficialii de la Spartak urmau sa raspunda aseara ofertei, dupa ce partile au avut mici neintelegeri economice si legate de modalitatea de plata. De asemenea, transferul lui Tamas la Celta Vigo depinde si de hotararea Consiliului Superior al Sporturilor, care ar trebui sa accepte ca fundasul central sa devina comunitar B. Tranzactia va pica daca romanul va fi considerat jucator extracomunitar. Tamas, in varsta de 22 de ani, se afla sub contract cu Spartak Moscova, unde este legitimat si Adrian Iencsi. Tamas a fost imprumutat la Dinamo in returul sezonului 2004/2005 si in turul campionatului trecut, iar dupa revenirea in Rusia si-a exprimat dorinta de a parasi echipa din Moscova. Dinamo l-a dorit pe Tamas si pentru acest sezon, insa numai sub forma de imprumut, varianta neaceptata de gruparea rusa. "Fundasul central, inalt de 1,88 metri, este international roman si face pereche in defensiva cu jucatorul Romei, Cristian Chivu. In ciuda tineretii sale, a trecut pe la mai multe echipe importante. Si-a inceput cariera la Dinamo, de unde s-a transferat la Galatasaray. Fundasul nu s-a adaptat in fotbalul turc si a plecat la Spartak, insa nici acolo nu a reusit sa se adapteze. Tamas exceleaza, intre altele, la jocul aerian si este un fotbalist cu un sut puternic si un bun control al balonului. De asemenea, obisnuieste sa urce de multe ori spre careul advers", noteaza "As". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.