Disparitia lui Omar Hayssam a fost interpretata ca o lovitura de gratie adusa sefilor serviciilor secrete romanesti.

Nimic mai fals. Marturia si plangerile penale depuse de colonelul Ionel Dragomir la forurile competente dovedesc faptul
Disparitia lui Omar Hayssam a fost interpretata ca o lovitura de gratie adusa sefilor serviciilor secrete romanesti.

Nimic mai fals. Marturia si plangerile penale depuse de colonelul Ionel Dragomir la forurile competente dovedesc faptul ca fostul director SIE, Gheorghe Fulga (foto), avea toate motivele sa demisioneze inca din 2005. Pentru ca a indraznit sa informeze Parlamentul si Presedintia Romaniei despre retelele clientelare, actiunile de tradare si coruptia la varf din SIE, colonelul Dragomir a fost exclus din sistem. A fost interogat, insultat si i s-au incalcat toate drepturile.

Eliberarea jurnalistilor rapiti in Irak in mai 2005 a reprezentat un balon cu oxigen pentru serviciile secrete romane. Dornice sa-si spele imaginea de urmasi ai „Securitatii“, baietii cu ochi albastri au sperat ca vor ramane vesnic in aceeasi „formatie“. Ministerul de Externe, zona politica, economie, presa sunt burdusite cu oamenii lor. Cine a incercat sa ia atitudine a fost eliminat din sistem. Cazul fostului colonel SIE Ionel Dragomir, cel care a indraznit sa sesizeze cele mai inalte foruri ale tarii d espre coruptie institutionalizata, tradare si spaga este elocvent. A informat conducerea SIE, Comisia de control SIE si Presedintia, dar nu a primit nici un raspuns. In schimb, a fost supus timp de mai multe luni unui regim de interogatorii care sfideaza drepturile omului. A fost filat, izolat, chestionat 10-12 ore pe zi, amenintat, insultat. A fost anchetat luni bune de generalul Silviu Predoiu si de acolitii acestuia, judecat si dat afara din institutie, fara motiv si fara drept de pensie. Marturia colonelului Dragomir dovedeste ca Gheorghe Fulga avea toate motivele sa-si ia talpasita din SIE.

In prima parte a interviului, fostul colonel SIE Ionel Dragomir, alias „colonelul Dumitrescu“ ,descrie abuzurile la care a fost supus de sistemul instituit in SIE de generalul Silviu Predoiu, pentru ca a avut curajul sa atraga atentia institutiilor statului roman. Imediat dupa schimbarea puterii de la Bucuresti, Dragomir a sesizat Presedintia Romaniei cu privire la activitati extrem de grave petrecute in cadrul Serviciului de Informatii Externe. Colonelul Dragomir aducea acuze sistemului. Coruptie si spaga 1a nivel inalt, retele clientelare mostenite din legislatura PSD. A informat forurile superioare si Presedentia despre „cartita din SIE“ si despre persoane care promovau ofiteri de informatii straini de interesele Romaniei la cele mai inalte niveluri politice. Au fost aduse la cunostinta celor in drept licitatiile murdare si trucate la care participau unii ofiteri corupti din SIE si faptul ca servicii de informatii straine sprijineau, prin reprezentanti, partide politice din Romania. A dat nume si a depus documente. Desi conducerea SIE si comisia de control condusa de Romeo Raicu stiau tot, din februarie pana in septembrie 2005, nimeni nu s-a sesizat. Nu au fost audiate persoanele in cauza. Ce au facut oamenii din jurul presedintelui cu aceste sesizari?
Le-au trims exact la cei vinovati. La conducerea Serviciului de Informatii Externe. Consilieri de stat ca Gabriel Constantin Piscociu au misiunea de a filtra si redirectiona tot ce este prea sensibil pentru urechile prezidentiale. Nu mai vorbim de faptul ca Traian Basescu ii promovase si ii medaliase pe o parte din cei acuzati in februarie 2005.

Te ascunzi dupa nevasta-ta!
Drept rasplata, colonelul Dragomir a fost acuzat ca a furnizat informatii presei si a fost anchetat timp de 7 luni de fostul sef al Directiei de Protectie Interna din SIE, generalul Silviu Predoiu. Dragomir a fost marginalizat, insultat, jignit si a fost presat sa-si dea demisia. I-au fost confiscate bunuri personale. Colonelul povesteste cum era chemat de acasa la ore inaintate, era anchetat si amenintat. S-au facut asupra sa presiuni psihologice. „Esti un nimeni, esti un las! Nevasta-ta a trimis un memoriu la presedinte. Te ascunzi dupa nevasta! Esti un c..., esti un p...!“, urla Predoiu in ancheta. Dragomir spune ca acolitii lui Predoiu urmareau sa-l faca sa recunoasca faptul ca ar fi dat informatii in presa. I-au retras avizul de lucru cu informatii clasificate fara nici un motiv, desi colonelul Dragomir avea aprobarea directorului Gheorghe Fulga si a fostului adjunct SIE generalul Dan Chiriac pentru a redacta documente strict secrete. Generalu Predoiu a dat (fara niciun aviz) ordin de interceptare a tuturor convorbirilor telefonice efectuate de familia Dragomir. Comenta continutul convorbirilor sotiei acestuia cu neamurile sau cu prietenii. Au facut presiuni asupra prietenilor de familie si l-au deconspirat pe ofiterul acoperit Ionel Dragomir in fata acestora.

Institutiile tarii sunt mute si surde
In zadar a incercat Ionel Dragomir sa se adreseze directorului adjunct SIE la acea data, Dan Chiriac, care ii fusese sef coordonator. „Acesta fugea pur si simplu de mine prin institutie“, spune Dragomir. Surse din interiorul institutiei ne-au relatat ca in noiembrie 2005 s-a intrunit Consiliul de Judecata al SIE, condus de generalul Ion Isar, special pentru cazul Ionel Dragomir. Generalul Isar Ion este un alt vechi „diplomat“ roman in Japonia. A fost sef al Directiei Antiterorism si este un apropiat al generalului Silviu Predoiu. Cu toate ca avea o relatie speciala cu presedintele Basescu, Isar a fost trecut recent in rezerva. Noi am aflat ca din comisia de ancheta mai facea parte un alt „proletar“, colonelul Cretan. Dragomir spune ca aceasta comisie nu a respectat nici o lege, nici un regulament. Au hotarat ad-hoc sa-l dea afara pentru ca ar fi redactat in afara SIE documente sensibile. Comisia stia foarte bine ca Ionel Dragomir avea avizul conducerii institutiei pentru a redacta documente clasificate.
Abuzurile au continuat cu amenintari, interceptari telefonice, filaj total. Colonelul a facut nenumarate plangeri penale la Parchetul General, Parchetul Militar si judecatorii impotriva directorului Fulga si generalului Predoiu. A dat in judecata SIE. Multi tineri au fost indepartati din SIE in mod asemanator, putini au avut curajul sa vorbeasca sau sa-si ceara drepturile.

Compendiul nepotismelor din SIE


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.