Dinu Patriciu a recunoscut, ieri, la Parchetul General, ca doua dintre firmele sale, Odysey Comunication si Global Security Consulting, au sponsorizat PSD, in iunie 2004. Conform „Monitorului Oficial“, firmele au donat 991,8 milioane lei
Dinu Patriciu a recunoscut, ieri, la Parchetul General, ca doua dintre firmele sale, Odysey Comunication si Global Security Consulting, au sponsorizat PSD, in iunie 2004. Conform „Monitorului Oficial“, firmele au donat 991,8 milioane lei, respectiv 1 miliard de lei.

„Am aflat ca era vorba de doua firme in care sunt actionar. Este perfect adevarat, nu este nimic ilegal si cred ca au facut foarte bine administratorii firmelor respective in momentul in care au aprobat aceste sponsorizari care au echilibrat intr-un fel donatiile facute catre mediul politic“, le-a spus Patriciu ziaristilor. El a negat orice profit de pe urma acestor sponsorizari, argumentand: „Nu am obtinut nici un contract important in acea perioada, de altfel eu cred ca atata vreme cat sunt facute in cadrul legii si cu justificare cat se poate de ferma, nu pot exista astfel de speculatii in ceea ce priveste legaturile intre mediul de afaceri si mediul politic“.
Chiar daca se anunta o audiere, Patriciu a iesit dupa numai 50 de minute, deoarece avocatii acestuia au ridicat o exceptie care suspenda prezentarea materialului p robator. Exceptia, materialul probator nu poate fi prezentat, conditia obligatorie a acestei etape din cercetare fiind ca ancheta sa fie incheiata, se refera la nefinalizarea anchetei din Dosarul Rompetrol. Patriciu spune ca acest dosar nu a fost finalizat, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar si acte de urmarire penala. Patriciu a cerut ca obiectiunea sa fie solutionata pana maine.

Citat pentru zece audieri
Ieri, conform NewsIn, procurorii DIICOT ar fi trebuit sa-i prezinte lui Dinu Patriciu materialul probator.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.