Demisia lui Radu Timofte de la conducerea SRI a ajuns, marti, la Comisia de control al activitatii SRI, secretarul acesteia, Ion Stan, precizand ca membrii comisiei au luat act de demisie si pot fi convocate Camerele reunite. Stan a precizat ca membr
Demisia lui Radu Timofte de la conducerea SRI a ajuns, marti, la Comisia de control al activitatii SRI, secretarul acesteia, Ion Stan, precizand ca membrii comisiei au luat act de demisie si pot fi convocate Camerele reunite. Stan a precizat ca membrii comisiei au luat act de demisia lui Timofte din fruntea SRI, demisie care este operationala din 31 iulie. "Din acest moment, Birourile Permanente ale Parlamentului ar trebui sa convoace Camerele reunite, sa ia act de demisie", a subliniat Stan. Secretarul Comisiei SRI a explicat ca potrivit legii, nu este prevazut interimat pentru functia de director SRI. Stan a mai spus ca Timofte are in prezent calitatea de director demisionar. Stan a mai subliniat faptul ca nu a existat un contract de munca, ci o hotarare a Parlamentului care l-a abilitat pe Timofte in fruntea SRI.
Directorul demisionar al SRI, Radu Timofte, si-a trimis, marti, demisia la Camera Deputatilor, dupa ce conducerea Parlamentului a avut obiectii saptamana trecuta fata de "cererea de eliberare din functie" depusa la Presedintie. Demisia lui Timofte a fost depusa la Cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor si este datata 31.07.2006 iar presedintele Camerei, Bogdan Olteanu a inaintat cererea Comisiei pentru controlul activitatii SRI. "Aceasta comisie, pe care am si informat-o, va trebui sa elaboreze un raport care sa fie inaintat plenului celor doua Camere ale Parlamentului. Am vorbit cu domnul presedinte al Senatului, Nicolae Vacaroiu, deja despre aceasta problema", a precizat Olteanu.
Totodata, Olteanu a declarat ca demersul lui Timofte face inutila o sedinta reunita a Parlamentului in care sa se aprobe plecarea acestuia.
Presedintele Camerei a explicat ca, in conditiile in care Radu Timofte nu mai cere eliberarea din functie si precizeaza clar ca este vorba de demisia sa din fruntea serviciului, situatia se schimba, nemaifiind necesara aprobarea parlamentului. Conform deciziei de saptamana trecuta a Birourilor Permanente, anuntata de presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, urmatoarea intrunire a conducerii Camerelor ar trebui sa aiba loc in 20 august, timp in care Comisiile SRI si SIE au primit sarcina sa elaboreze rapoartele necesare. "In baza acestora, ne prezentam in plenul celor doua Camere, imediat dupa 20 august si se va derula votul secret pentru eliberarea si numirea sefilor SRI si SIE", a explica seful Senatului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.