Castigatoarea titlului la finalul editiei 2006-2007 a campionatului national va avea acces direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care detinatoarea trofeului european va avea deja asigurat locul in aceasta faza a intrecerii. Ocupanta lo

Castigatoarea titlului la finalul editiei 2006-2007 a campionatului national va avea acces direct in grupele Ligii Campionilor doar in cazul in care detinatoarea trofeului european va avea deja asigurat locul in aceasta faza a intrecerii. Ocupanta locului doi va juca in turul 2 preliminar.

La solicitarea FRF, UEFA a comunicat modalitatea de participare a echipelor romanesti in editia 2007-2008 a cupelor europene. Admiterea campioanei Romaniei direct in grupele Ligii Campionilor, editia 2007-2008, depinde de echipa care va castiga cel mai important trofeu european in sezonul recent inceput.
CAMPIOANA. Datorita rezultatelor inregistrate de Steaua, Rapid si Dinamo in editia trecuta a Cupei UEFA, Romania a urcat de pe locul 25 pe 10 in clasamentul coeficientilor, totalizand 31.457. Chiar daca evolutia este semnificativa, nu exista certitudinea ca formatia care va castiga titlul in Romania va juca direct in grupele Ligii Campionilor. Acest lucru se va intampla doar in cazul in care campioana Europei, editia 2006-2007, isi va asigura locul in faza grupelor si prin intermediul campionatului national si nu va utiliza astfel locul care i-ar fi revenit de drept ca detinatoare a trofeului. In oricare alta situatie, echipa care va castiga actuala editie a Ligii I va intra in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.
VICECAMPIOANA. Singura certitudine este legata de faptul ca Romania va avea doua reprezentante in prima intrecere continentala. Forul european a comunicat ca indiferent in ce faza va intra campioana nationala, ocupanta locului secund in editia de campionat 2006-2007 va juca in al doilea tur preliminar al Ligii Campionilor. Precizarile primite de FRF din partea forului continental vor fi confirmate de ""lista de acces"" ce urmeaza sa fie publicata de UEFA in septembrie sau in octombrie.

CUPA UEFA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.