Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a confirmat ieri oficial existenta unui dosar penal in care se cerceteaza legalitatea contractului de schimb incheiat in anul 2000 intre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group. Potrivit purta
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a confirmat ieri oficial existenta unui dosar penal in care se cerceteaza legalitatea contractului de schimb incheiat in anul 2000 intre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group.

Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Livia Saplacan, procurorii anticoruptie verifica ""aspectele semnalate de MApN, posibilitatea existentei unui prejudiciu si care este cuantumul sau, precum si care sunt persoanele responsabile"". Surse judiciare ne-au precizat insa ca in acest caz a fost deja inceputa urmarirea penala, cu privire la faptele semnalate, dar ca inca nu au fost stabilite persoanele responsabile. Contractul cu pricina, derulat in perioada 2000-2004, cand la comanda Fortelor Terestre era actualul sef al Armatei, Eugen Badalan, stabilea ca in schimbul a 4.000 de autovehicule iesite din uz, apartinand MApN, Tofan Group sa livreze 6.000 de anvelope. Intr-o declaratie acordata in exclusivitate Jurnalului National, seful Sectiei de prevenire si combatere a fraudelor din MApN, colonelul Constantin Tene, a spus ca cercetarea administrativa ceruta de DNA a stabilit o serie de ilegalitati in incheierea si derularea contractului si un prejudiciu estimat la milioane de euro. (Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.