Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale urmareste incheierea de conventii cu bancile interesate pentru plata pensiilor. In ultimele luni, CNPAS a fost anuntata de CEC si Banc Post ca acestea nu mai doresc prelungirea acordurilo
Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale urmareste incheierea de conventii cu bancile interesate pentru plata pensiilor. In ultimele luni, CNPAS a fost anuntata de CEC si Banc Post ca acestea nu mai doresc prelungirea acordurilor incheiate pentru plata pensiilor la ghiseele lor, se precizeaza intr-un comunicat al CNPAS.
Astfel, in ceea ce priveste colaborarea cu SC Banc Post SA, s-a decis ca incepand cu luna iulie 2006 sa nu se mai deschida conturi curente de pensii pentru beneficiarii cu domiciliul in Romania. Deschiderea conturilor si plata pensiilor vor continua numai pentru pensionarii cu domiciliul pe teritoriul altui stat. Termenul limita de plata a pensiilor pentru beneficiarii din Romania este septembrie inclusiv, dupa care pensiile neincasate vor putea fi ridicate pe o perioada de inca sase luni. Dupa aceasta data, drepturile banesti existente vor fi restituite Caselor teritoriale de pensii.
CEC intentioneaza sa continue plata in conturi curente pentru pensionarii care detin deja conturi deschise la filialele sale teritoriale, institutia nemaidorind in schimb ca, incepand cu iulie 2006, sa mai deschida conturi curente pentru plata pensiilor.
Totodata, pentru a evita aglomeratia la ridicarea pensiilor, s-a hotarat ca plata drepturilor banesti sa se faca in patru transe lunare dupa criterii alfabetice ale numelui. Astfel, prima transa de plata cuprinde literele A - C, a doua transa cuprinde literele D - L, a treia transa literele M - Q, iar ultima transa literele R - Z.
Pentru transa I plata va incepe din data de 14 a fiecarei luni sau in urmatoarea zi lucratoare daca data de 14 este zi nelucratoare; plata pentru transa a II-a va incepe din data de 17 a fiecarei luni sau in urmatoarea zi lucratoare daca data de 17 este zi nelucratoare; plata pentru transa a III-a va incepe din data de 20 a fiecarei luni sau in urmatoarea zi lucratoare daca data de 20 este zi nelucratoare; plata pentru transa a IV-a va incepe din data de 23 a fiecarei luni sau in urmatoarea zi lucratoare daca data de 23 este zi nelucratoare. Aceasta modalitate de plata va fi aplicata incepand cu luna septembrie 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.