preluat recent de o firma privata din Brasov, una din cele sase care functioneaza deja in acest sistem. Traseul masoara circa 110 km, se parcurge cu automotoare de doua vagoane de 160 persoane, in circa doua ore, cu pretul de 80.000 lei, pe distanta
preluat recent de o firma privata din Brasov, una din cele sase care functioneaza deja in acest sistem. Traseul masoara circa 110 km, se parcurge cu automotoare de doua vagoane de 160 persoane, in circa doua ore, cu pretul de 80.000 lei, pe distanta maxima. De la inceputul lunii august, in mod paradoxal, numarul curselor s-a dublat. Dupa cum ne-a declarat directorul firmei Keolis SRL din Brasov, Florin Hadarean, care coordoneaza transportul de persoane, pe cele trei astfel de sectii, dupa o perioada de monitorizare de o luna, a fost luata decizia de optimizare a transportului. Astfel s-a decis suplimentarea numarului de curse, observandu-se mentinerea unor solicitari numeroase, si s-a cerut marirea vitezei de rulare.
Traseul Blaj - Praid urmareste in mare parte cursul Tarnavei Mici si partial Drumul Vinului, pe care autoritatile din judetele Alba si Mures vor sa-l promoveze ca oportunitate de turism.
Traseul trece prin trei statii importante si circa zece secundare, fiind utilizat de navetisti, fermieri sau comercianti.
Traseul Blaj - Praid este pe cea de-a treia sectie preluata de firma brasoveana, dupa Zarnesti - Intorsura Buzaului si Sfantu Gheorghe - Bretcu. Patronii firmei au preluat in concesiune, pentru cinci ani, toata infrastructura de pe traseu, statii, sine, instalatii de semnalizare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.