La iarna, costurile cu incalzirea vor creste cu pana la 20%, dupa ce guvernul a aprobat ieri renuntarea la pretul national de referinta si instituirea unor preturi locale de referinta pentru gigacalorie. Potrivit lui Mircea Toader, secretar de stat i
La iarna, costurile cu incalzirea vor creste cu pana la 20%, dupa ce guvernul a aprobat ieri renuntarea la pretul national de referinta si instituirea unor preturi locale de referinta pentru gigacalorie. Potrivit lui Mircea Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, populatia va plati la iarna mai mult cu 15-20% fata de anul trecut, dar preturile vor diferi de la o localitate la alta.
Pana acum, populatia platea gigacaloria cu 107,5 RON, care reprezenta circa jumatate din costul real de productie al gigacaloriei. Diferenta era asigurata de stat, printr-o subventie acordata producatorilor, si de administratiile locale. Potrivit ministrului administratiei si internelor, Vasile Blaga, sistemul nu a functionat din cauza primariilor, care nu isi plateau partea, dar nici nu mai putea continua, deoarece Uniunea Europeana interzice ajutoarele de stat acordate producatorilor. Statul va subventiona insa inca 3-4 ani dupa integrare pretul combustibilului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.