Banca Europeana de Investitii a acordat o creditare de 20 de milioane de euro pentru Banca Italo-Romena, subsidiara a Veneto Banca, pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Suma acordata de BEI reprezinta o parte dintr-un imprum
Banca Europeana de Investitii a acordat o creditare de 20 de milioane de euro pentru Banca Italo-Romena, subsidiara a Veneto Banca, pentru sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Suma acordata de BEI reprezinta o parte dintr-un imprumut de 220 de milioane de euro acordat catre Veneto Banca pentru ajutorarea IMM din industrie, servicii, turism, mediu, tehnologie inalta, din nord-estul Italiei.
Minimum 70 de procente din totalul imprumuturilor vor fi dedicate pentru activitati de leasing si finantari pe termen mediu si lung, in special pentru intreprinderile medii, cu 100 de angajati. Creditele pentru proiectele individuale vor fi accesibile intr-un an si jumatate.
BEI a acordat Romaniei, in perioada 1990-2005, credite in valoare de 4,3 miliarde de dolari pentru proiecte legate de aderarea la Uniunea Europeana. Dupa finalizarea procesului de integrare la factorul european, Romania va deveni actionar al bancii si va avea un reprezentant in Consiliul Guvernatorilor si membri in Consiliul Director. Dupa aderarea la Comunitatea Europeana, Romania va contribui la capitalul subscris al BEI cu 42,3 milioane euro.
Aproximativ 61% din creditele acordate Romaniei au fost catre domeniul transporturilor, 15% s-au indreptat catre proiecte vizand mediul inconjurator, iar 7% au mers catre sanatate si educatie, informeaza NewsIn.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.