Lupta pentru putere a fost mai puternica decat bunul-simt. Alegerile la Camera de Comert si Industrie a Romaniei s-au facut cu pumnul in masa. Tentativa de puci a esuat. Victor Babiuc isi mentine functia de presedinte. Victor Babiuc a fost i

Lupta pentru putere
a fost mai puternica decat
bunul-simt. Alegerile la Camera de Comert si Industrie a Romaniei s-au facut cu pumnul in masa. Tentativa de puci a esuat. Victor Babiuc isi mentine functia de presedinte.

Victor Babiuc a fost ieri reales presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, in urma unei sedinte-maraton desfasurate la Bucuresti. Contracandidatul nedeclarat oficial, dar a carui dorinta era cunoscuta de reprezentantii camerelor de comert din tara, a fost Mihail Vlasov, unul dintre vicepresedintii Camerei. Sedinta reprezentantilor camerelor de comert din tara s-a prelungit pe parcursul mai multor ore, fiind de fapt o serie de injurii intre taberele implicate in competitia pentru putere. Aceasta este a treia incercare a reprezentantilor camerelor de comert din tara de a alege o noua conducere nationala.
Desi ieri au inceput sedinta inca de dimineata, de la ora 10:00, membrii Adunarii Generale a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au reusit sa ajunga la un consens relativ asupra listei pe care sa o supuna la vot abia in jurul orei 16:00, potrivit Amos News.
VOT. A urmat votul, degajat de data aceasta, dat fiind faptul ca ""aripa Vlasov"" parasise sedinta in tromba, hotarata sa isi intemeieze o noua formatiune, paralela cu CCIR, la Brasov. Pentru ca in sala au ramas mai mult de jumatate plus unu dintre membri, votul a putut fi dat in mod legal. Astfel, membrii Adunarii Generale a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei au decis ca Victor Babiuc sa ramana in contiuare presedinte al CCIR.
PRECEDENT. Inspectoratul General al Politiei Municipiului Bucuresti - Directia Cercetari Penale a declansat anul trecut cercetari privindu-i pe Vlasov Mihail si SC Regent Security Romania, firma de paza.
Ei au ocupat in primavara anului trecut, fara nici un drept, cladirea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, fiind necesara interventia politiei pentru deblocarea situatiei. De circa doi ani, Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert Iasi, se pretindea si presedinte al CCIR.

CONFLICT MAI VECHI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.