Mai multi candidati la admiterea in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" sunt nemultumiti de faptul ca la examenul sustinut la Istorie au existat intrebari care nu figurau in materia recomandata pentru concurs. Un memoriu semnat de 33 de tineri
Mai multi candidati la admiterea in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" sunt nemultumiti de faptul ca la examenul sustinut la Istorie au existat intrebari care nu figurau in materia recomandata pentru concurs. Un memoriu semnat de 33 de tineri a fost inaintat, ieri, rectorului Costica Voicu. Candidatii si parintii lor reclama ca o parte a intrebarilor de la proba acestei discipline nu se regasesc in manualele din care trebuia sa le invete. Tinerii spun ca in metodologie este specificat explicit ca "este recomandat unul din urmatoarele manuale scolare...", iar in manualul recomandat de Academia de Politie - din cele patru la numar - zece intrebari din totalul de 30 nu se regaseau in lucrarea recomandata. Ei considera ca este inadmisibil ca 33% din subiectele la Istorie, proba sustinuta marti, sa nu respecte metodologia de admitere. Subiectele respective au fost intocmmite de profesori din Ministerul Educatiei, la solicitarea Ministerului Administratiei si Internelor.
Conducerea Academiei de Politie respinge acuzatiile candidatilor in privinta corectitudinii examenului la Istoria romanilor, considerandu-le neintemeiate, si sustine ca metodologia de concurs a fost respectata. O comisie formata din reprezentanti ai Academiei si profesorii care au facut subiectele a analizat situatia creata. Ca urmare, conducerea Academiei a raspuns ca programa pentru examenul de admitere a fost alcatuita pe baza tuturor celor patru manuale indicate in metodologia de admitere publicata, fara vreo preferinta pentru unul sau altul din ele. Dupa primirea raspunsului, tinerii au afirmat ca vor trimite conducerii Ministerului Administratiei si Internelor o sesizare privind corectitudinea examenului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.