Dupa ce Codul Muncii a fost modificat in 2003 si in 2005, luni, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a supus dezbaterii publice un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea, din nou, a actului normativ. Codul Muncii va fi mo
Dupa ce Codul Muncii a fost modificat in 2003 si in 2005, luni, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a supus dezbaterii publice un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea, din nou, a actului normativ. Codul Muncii va fi modificat, spune ministrul muncii, Gheorghe Barbu, pentru eliminarea deficientelor semnalate in Raportul de monitorizare al Comisiei Europene, din luna mai.
- De ce este nevoie de o noua modificare a Codului Muncii, la doar un an de la ultima schimbare?
- Din pacate, la vremea respectiva nu am avut observatiile Comisiei Europene. Modificarile de atunci s-au realizat pe baza unui studiu facut cu Banca Mondiala. Intre timp, a trebuit sa adoptam o parte din legislatie in ce priveste informarea si consultarea salariatilor, Comitetul European de intreprindere si alte lucruri adiacente, si aceste lucruri trebuie sa le corectam acum.
- Care sunt principalele modificari?
- Problema este ca, la Codul Muncii, asa cum noi l-am convenit in 2005 cu partenerii sociali, in ultimul raport al Comisiei Europene au fost facute o serie de observatii, cum ca unele prevederi, cum ar fi consultarea salariatilor, timpul de munca partial, munca pe perioada determinata, nu sunt in conformitate cu unele directive. In baza consultarilor cu expertii europeni, am adus modificari pe care le supunem acum dezbaterii publice, le-am dat si partenerilor sociali.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.