Opt curse aeriene au decolat, ieri, cu intarzieri de circa jumatate de ora, ca urmare a unei defectiuni la reteaua de transmisii date a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, informeaza Ministerul Transporturilor. "S-a trecut la aplicarea
Opt curse aeriene au decolat, ieri, cu intarzieri de circa jumatate de ora, ca urmare a unei defectiuni la reteaua de transmisii date a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, informeaza Ministerul Transporturilor. "S-a trecut la aplicarea planului de contingenta pentru a se asigura operarea curselor aeriene programate, concomitent desfasurandu-se actiunile de identificare si remediere a defectiunii", se precizeaza intr-un comunicat de presa. Din cauza desfasurarii cu dificultate a operatiunilor de imbarcare, pana la ora 14.30 au fost inregistrate intarzieri in medie de 35 minute la decolarea a opt curse aeriene. La inchiderea editiei, reteaua de transmisii date era repusa partial in functiune si prelucrarea pasagerilor are loc in conditii normale.
Potrivit MTCT, defectiunea nu a afectat siguranta si securitatea traficului aerian. Si aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) a fost afectat ieri de o avarie a cablului care face legatura intre sursa de alimentare cu energie electrica si aeroport, dar activitatea nu a fost oprita, deoarece alimentarea a trecut, automat, pe surse de rezerva. Administratia aeroportului detine informatii neconfirmate potrivit carora muncitorii care lucreaza pe DN 1 au sapat o groapa, iar utilajul pe care il foloseau a rupt cablul de alimentare cu energie electrica. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.