Dupa 40 de ani, femeile nu mai sunt multumite de felul cum arata. Ridurile, grasimea de pe talie, de pe coapse si chiar de pe brate devin adevarate obsesii pentru doamne si le determina sa recurga la masuri radicale: diete drastice si chirurgie estet
Dupa 40 de ani, femeile nu mai sunt multumite de felul cum arata. Ridurile, grasimea de pe talie, de pe coapse si chiar de pe brate devin adevarate obsesii pentru doamne si le determina sa recurga la masuri radicale: diete drastice si chirurgie estetica.

O statistica realizata recent de revista britanica Top Sante arata ca 70% dintre femeile de peste 40 de ani au incercat sa tina o dieta drastica in ultimul an. Iar 58% dintre acestea sufera tulburari grave in ceea ce priveste alimentatia (bulimie, anorexie). Toate aceste exagerari ale femeilor sunt cauzate de faptul ca majoritatea sunt nemultumite de aspectul lor fizic. Si peste jumatate dintre cele 2.000 de doamne incluse in studiul efectuat de revista britanica fie au apelat deja la chirurgia estetica pentru a-si remodela trupul, fie s-au inscris deja pe lista unui medic chirurg pentru o asemenea interventie in viitorul apropiat.
NOTE. Realizatorii studiului subliniaza ca o caracteristica comuna intalnita la majoritatea femeilor de peste 40 de ani este ca vor sa fie mai slabe decat erau la 20 de ani. Rugate de cei care au efectuat studiul sa isi aprecieze aspectul fizic pe o scara de la 1 la 10, majoritatea si-au dat nota 3. In schimb, pentru corpul pe care l-au avut la 20 de ani au primit maximum nota 7. Conform statisticilor, femeile care au depasit varsta de 40 de ani isi ""detesta"" in special talia, soldurile, coapsele si bratele. Si asta pentru ca la aceasta varsta le este mult mai greu sa slabeasca. Peste jumatate dintre femeile intervievate in cadrul studiului au recunoscut ca au obiceiuri alimentare nesanatoase: sar peste micul dejun, mananca de la fast-food la pranz, iar cina lor consta intr-o ciocolata, alaturi de un pahar cu vin. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, femeile nu recunosc ca aceste obiceiuri sunt gresite, dar dau vina pentru aspectul fizic neplacut pe inaintarea in varsta, pe maternitate sau menopauza precoce.
O treime dintre doamnele de 40 de ani recunosc ca au facut abuz de pastile sau ceaiuri pentru slabit. Ba chiar unele s-au infometat zile la rand, in speranta ca vor scapa rapid de cateva kilograme.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.