Potrivit Legii 326/2003 privind drepturile copiilor dati in plasament la asistentii maternali profesionisti, consiliile judetene sunt obligate sa le acorde, in fiecare an, pe langa alocatia de stat, si indemnizatia de plasament, care este platita di
Potrivit Legii 326/2003 privind drepturile copiilor dati in plasament la asistentii maternali profesionisti, consiliile judetene sunt obligate sa le acorde, in fiecare an, pe langa alocatia de stat, si indemnizatia de plasament, care este platita din bugetul Ministerului Muncii, si bani pentru acoperirea cheltuielilor lunare de transport, echipament pentru dotare initial si inlocuire, jucarii, materiale igienico-sanitare, rechizite scolare, materiale cultural-sportive, precum si sumele aferente acoperirii cheltuielilor de locuit. Pentru ca actul normativ in cauza nu prevede si sanctiuni, autoritatile care incalca prevederile legii au aparut ca si ciupercile dupa ploaie. In aceasta situatie ilegala se afla si Consiliul Judetean Sibiu, care de doi ani nu a mai alocat fonduri pentru acoperirea cheltuielilor in cauza. „Cu toate ca Guvernul aloca drepturi copiilor ocrotiti de catre asistentii maternali inca din 2003, Consiliul Judetean Sibiu nu doreste sa ni le dea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.