Pentru prima data in ultimul deceniu, reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei s-a calificat in grupa valorica 1-8 din divizia secunda a Campionatului European, urmand sa lupte in continuare, la Sibiu, pentru promovarea in primul esa
Pentru prima data in ultimul deceniu, reprezentativa masculina de baschet "under 18" a Romaniei s-a calificat in grupa valorica 1-8 din divizia secunda a Campionatului European, urmand sa lupte in continuare, la Sibiu, pentru promovarea in primul esalon valoric. Din pacate, dupa trei victorii consecutive obtinute in grupa D, reprezentativa pregatita de Ioan Constantin, Cristian Achim si Dan Dacian a capotat in fata Estoniei, cu scorul de 59-63, si s-a trezit in ipostaza de a astepta jocul rezultatelor de aseara pentru a afla de pe ce pozitie va ataca faza grupelor semifinale. Desi tinerii "tricolori" si-au dorit enorm sa termine prima faza fara infrangere, intalnirea de luni seara cu Estonia s-a dovedit a fi o incercare mult prea grea, poate si pentru faptul ca jucatorii au acuzat o stare de oboseala excesiva dupa trei meciuri in trei zile. In plus, a mai contat mult si faptul ca intalnirea a fost gazduita de micuta si cocheta Sala Bruckental, cu o capacitate de doar 300 de locuri, galeria neavand acelasi "ecou" ca in Sala Sporturilor. Trecand insa peste aceste motive, nu trebuie sa omitem faptul ca in comparatie cu restul partidelor, luni seara echipa noastra a fost prea indisciplinata tactic, fapt care a atras nemultumirea staff-ului nostru. Pe acest fond, adversarii au profitat din plin si si-au adjudecat in cele din urma victoria, in ciuda opozitiei celor mai valorosi jucatori romani, Titus Nicoara (25 p, 19 rec) si pe alocuri Vlad Moldoveanu (15 p). De altfel, nici sfaturile presedintelui FRB, Carmen Tocala, si nici cele ale vicepresedintelui Mircea Vulc, care au stat langa panoul la care a atacat Romania, nu i-au "trezit" pe baschetbalistii nostri, finalul partidei fiind dominat net de Estonia. "Pana acum am reusit sa invingem pentru ca am fost o echipa. Azi, si pe un fond accentuat de oboseala, n-am mai fost echipa si asta s-a vazut pe tabela", a spus Ioan Constantin, care a adaugat insa "important este ca ne-am indeplinit primul obiectiv si continuam lupta pentru promovare". Ieri, "tricolorii" au beneficiat de o zi de pauza si s-au deplasat in statiunea Bazna, unde au efectuat sedinte de recuperare rapida sub indrumarea celebrului sensei Florentin Marinescu, care este convins ca echipa va fi din nou la inaltime din punct de vedere psiho-fizic in grupa valorica 1-8.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.